עם כל הכבוד למטאטא הישן והטוב, יש עוד אפשרויות מעבר לו, למי שבאמת משקיעים בניקוי הבית. מבין אפשרויות אלה, אחד ה"כוכבים" הבלתי מעורערים של השנים האחרונות, הוא שואב האבק המתקדם. למעשה, גם שואב אבק זה כבר לא מה שהיה פעם, אלא משהו משוכלל הרבה יותר. אז איך בוחרים שואב אבק לבית?
האפשרויות הרבות
הפעולה הבסיסית של שואב אבק, ידועה ופשוטה למדי. לשאוב אוויר ואת הלכלוך שנאסף איתו, דרך צינור או דרך תחתית השואב, אל אמצעי איסוף כלשהו. אך מסביב ליכולת פשוטה זו, יש כיום אפשרויות נוספות, רבות מאוד. חלקן מתייחסות לאופן הנעתו, כאשר מכשיר כזה יכול להיות גם נטען ואלחוטי. חלקן מתייחסות לאופן הניקוי, חלקן למבנה הכללי של המכשיר ועוד. בשורה התחתונה, יש כיום יכולת להתאים את השואב למטרות שבפניכם, באופן טוב יותר מתמיד. במה זה מתבטא?
להשתחרר מהכבלים
אחת הנקודות הבסיסיות ביותר ברכישת שואב אבק, היא השאלה אם רוצים שואב חוטי רגיל או אלחוטי. למרבה המזל, זמינים כיום אינספור דגמים אלחוטיים. משמע, דגמי שואבים נטענים, אשר משחררים אתכם מהתלות בכבלים האלה. בשואב עם כבל חשמל רגיל, חשוב לקחת בחשבון את אורך הכבל, אשר יגביל אתכם בטווח הניקוי. בשואב אלחוטי, משמעותיות כמובן תכונות הסוללה שמובנת בו. בעיקר השאלה, למשך כמה זמן הוא מסוגל לעבוד, לאחר כל טעינה מלאה של הסוללה?
השואב הרובוטי
עוד אפשרות שקורצת לרבים, היא רכישת שואב רובוטי. מכשירים מתוחכמים אלה, חוסכים לכם זמן וטרחה, בכך שהם מבצעים את העבודה באופן עצמאי. השואב ממפה את אזור הניקוי ועובר עליו, על פי תוכניות ניקוי שונות. בחיים המודרניים העמוסים, מנסים לעשות את הכול – פיתוח קריירה, בית, פנאי. האמת היא, שלא ניתן לעשות את הכול. בוודאי שלא היטב. אבל למה לוותר על הניקיון? השואב הרובוטי סוגר עבורכם את הפינה הזו.
סוגים נוספים
במבט כללי על סוגי השואבים, מעבר ל"אלחוטי" ו"רובוטי", תראו שישנם בעיקר סוגים אלה:
- שואב אבק ידני – השואב הקטן והפשוט ביותר. מספק את הגמישות המרבית בהגעה למקומות שונים שצריך לנקות. מאפשר להשתמש בו גם ברכב.
- "שואב צילינדר" – קומפקטי יחסית, מאפשר החלפת ראשים, כולל צינור שניתן לכוון ליעדים רבים ואכן הוא מתאים לניקוי משטחים וחפצים רבים בבית.
- "שואב עומד" – מתאים יותר לשאיבת שטיחים ובכלל לרצפה.
- "שואב רטוב / יבש" – שואב אשר מסוגל לנקות גם נוזלים.
עוד תכונות חשובות
בבחירת שואב, מומלץ לקחת בחשבון גם את התכונות הבאות:
- יכולות כלליות – האם המכשיר יודע רק לטאטא? גם לשטוף את הרצפה ולנגב אותה לאחר מכן?
- אופן השאיבה – מלבד אופן השאיבה הרגיל, יש גם מכשירים אשר פועלים בשיטה של צנטריפוגה (“ציקלון"). מבלי להיכנס להסברים טכניים, המשמעות המעשית עבורכם בכך, היא פחות סתימת מסננים.
- עוצמת שאיבה מרבית – מתבטאת בניקיון שתקבלו ובמהירות העבודה. שואבים חזקים מסוגלים לשאוב מהרצפה אפילו לכלוך גס כגון גרגרי אורז וכפי שהזכרנו, חלקם שואב גם נוזלים.
- המסננים ואיכותם – בשימוש השוטף בשואבים, תצטרכו לטפל לא מעט בלכלוך שהצטבר במכשיר. אופן איסוף הלכלוך הוא בשקיות חד פעמיות, במיכל שניתן לרוקן או בשקית לשימוש רב פעמי. לכן, כדאי לשים לב לאופן האיסוף ולתכונות המסננים שבהם נלכד הלכלוך. כאן גם כדאי לקחת בחשבון תכונות מכלים (של מים נקיים ומלוכלכים) כולל הנפח.
יש למעשה עוד לא מעט תכונות שניתן וכדאי לקחת בחשבון. כל אחד נותן לכך חשיבות, על פי שיקוליו האישיים. אלה כמה דוגמאות לכך: קומפקטיות ומשקל (משפיעים על אחסון וגם על נוחות השימוש), מידת הרעש שהמכשיר עושה, היצרן, היבואן, האחריות וכמובן המחיר.
לסיכום
בחירה חכמה של השואב שמתאים לכם ביותר, תחסוך לכם זמן ותאפשר לשמור את הבית תמיד, במצבו הנקי ביותר.