פציעה המתרחשת במסגרת מקום העבודה היא פציעה המוגדרת כתאונת עבודה, ובגינה אתם זכאים לקבל פיצוי. אולם, לא פעם לצערנו הטיפול הרפואי אותו קיבלתם חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל ובהתאם לכך נגרם נזק. חשוב לציין כי הנזק שנגרם כתוצאה לכאורה מאותו טיפול לא היה מתרחש במידה והצוות הרפואי התרשל בתפקידו, ולכן אם קיבלתם טיפול לפציעה במסגרת העבודה שלכם ואתם סבורים כי הצוות הרפואי התרשל – ייתכן מאוד שמגיע לכם פיצוי. כיצד תוכלו לדעת האם המקרה שלכם עומד במסגרת של רשלנות רפואית? על כך כל הפרטים.
רשלנות רפואית – כך תוכלו לפעול לטובת מיצוי זכויות
בשנים האחרונות המודעות לגבי רשלנות רפואית עלתה באופן משמעותי, לא מעט בזכות המידע האינטרנטי הרב אותו ניתן לקבל ברשת האינטרנט. למעשה, כיום כל אחד שנפצע במסגרת העבודה יכול לקבל מענה ראשוני בפורום רשלנות רפואית לטובת בחינת המקרה ובדיקה האם אכן מדובר ברשלנות רפואית. חשוב להבין כי המענה אותו אתם מקבלים בפורום אינו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ מטעם עורך דין המתמחה בתחום, כל זאת מתוך מטרה לבחון את פרטי המקרה לעומק ובהתאם לכך לקבל החלטה האם יש מקום להגיש את התביעה. עורך הדין יפעל בשמכם לטובת קבלת כל התיעודי הרפואי כולל פרטי הפציעה במקום העבודה, מתוך מטרה לבחון לעומק האם המקרה עומד בהגדרת החוק לגבי רשלנות רפואית. בכדי להוכיח כי אכן הצוות הרפואי התרשל בתפקידו עו"ד צריך לפנות לרופא מומחה העוסק באותו תחום שבו טופלתם, מתוך מטרה לקבל חוות דעת שבמסגרתה ניתן יהיה להוכיח בעזרתו כי הצוות הרפואי חרג מרמת הזהירות הרפואית המקובלת ואשר בעקבות כך נגרם נזק. במידה ואכן בית המשפט יתרשם כי הטיפול אותו קיבלתם הוא טיפול רשלני המוגדר כרשלנות רפואית, הפיצוי אותו תקבלו יכול להגיע גם לעשרות ולמאות אלפי שקלים, בהתאם לחומרת הנזק.
מה חשוב לדעת לפני שמחליטים להגיש תביעת רשלנות רפואית?
תביעת רשלנות רפואית היא תביעה מורכבת מאוד להוכחה, מאחר ובית המשפט נוטה לראות ברופאים כמו גם בצוותים הרפואיים אנשי מקצוע ובני אדם העושים ככל שביכולתם למען המטופלים שלכם. אולם, במידה ובמסגרת התביעה שלכם תוכלו להוכיח בפני בית המשפט – הן באמצעות חוות דעת והן באמצעות מסמכים רפואיים כי הצוות המטפל חרג מחובת הזהירות ואשר גרם לנזק אשר לא היה נגרם במידה והצוות לא היה מתרשל בתפקידו. פציעות במסגרת העבודה הן לצערנו עניין שבשגרה, אולם לצורך הגשת התביעה תידרשו לאסוף את כל החומר הרפואי הנוגע לפרטי המקרה כחלק מהבנה כי הפרדה בין הפציעה לבין הנזק שנגרם כתוצאה מהרשלנות לכאורה הוא חשוב לטובת הגשת התביעה וכן מיצוי זכויות מלא שבמסגרתו תוכלו לקבל את הפיצוי המגיע לכם. מדובר בתחום מורכב מאוד וההליך המשפטי עלול להימשך גם שנים רבות. אולם, בשנים האחרונות החלו בתי המשפט להפנות את הצדדים להליך של גישור שבמסגרתו ניתן יהיה להגיע להסכמות לגבי גובה הפיצוי בעקבות המקרה, מחוץ לכותלי בית המשפט. מדובר באופרציה נוספת אך יעילה מאוד בעבור תובעים הרוצים להימנע ככל האפשר מהליך משפטי מורכב, ובהתאם לכך גם לקבל פיצוי מוסכם בהתאם לחומרת הנזק.
לסיכום, תביעות רשלנות רפואית בתחום של פציעות בעבודה הן תביעות נפוצות. במסגרת של סיוע מטעם פורום משפטי מוביל לצד תיאום פגישת ייעוץ עם עורך דין תוכלו גם אתם להבין האם המקרה שלכם עומד בהגדרת החוק, ובכך להוביל בסופו של דבר לקבלת פיצוי כספי.